И полицаите започват протести

Служителите в министерството ще подкрепят големия протест на синдикатите на 30 ноември

И служителите на вътрешното ведомство излизат на протести.Това решение бе взето на съвещание на Синдикалната федерация на полицейските служители.

Лидерът Валентин Попов уточни, че служителите в министерството ще подкрепят големия протест на синдикатите на 30 ноември.

Попов изтъкна, че за момента няма насрочена точна дата за полицейските протести. Той обаче е категоричен, че такива ще има. За начало служителите в МВР ще подкрепят действията на двата синдиката – КНСБ и „Подкрепа“ в края на този месец.

„Ние сме против увеличаването с две години на общия осигурителен стаж за държавните служители в МВР, ще протестираме срещу това. Второ – ние сме категорично против начина, по който това става – не само без консултации и разговори със синдикалните организации на тези служители, но и без те да бъдат информирани предварително“, обясни Попов причините за протеста, цитиран от БНР.

От синдикалната федерация в МВР водят разговори с представители на синдикатите във военното министерство, както и със синдиката на надзирателите в затворите.

Валентин Попов не изключи да има на следващ етап общи протести на целия сектор „Сигурност“.

You may also like...

1 Response

  1. мавриций почивка казва:

    Е те и без това МВР служителите се пенсионират на по 35-40 години, две години повече-голямя работа!

    Гласувай : Thumb up 0 Thumb down 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>