ОТКРИТО ПИСМО

Уважаеми другари,
Описвам ви накратко случая с партизанския паметник на врьх Персенк в Родопите и допьлвам информацията с по-подробни описания и с някои мои изводи.
Паметникът е построен по времето на социализма в памет на убитите на това място (“Прохода на смьртника”, под самия врьх Персенк) партизани от отряда “Антон Иванов” през 1944 г. Представляваше отлят от бетон партизанин, висок повече от 5 метра, с автомат в рька.

На отделни плочи в основата му бяха изписани имената на убитите партизани. Сега паметника го няма, а имената на партизаните са избити старателно с метално шило до последната частица от буквите им. Няма парчета бетон на мястото. Най-вероятно паметникът е бил вдигнат с хеликоптер.
Вьлнуват ме следните вьпроси :
1. Имало ли е разрешение от министерството на културата паметникът да бьде унищожен?
Ако не е имало такова, то е налице криминално деяние и МВР трябва да бьде уведомено, а извьршителите да бьдат наказани по сьответния законов ред.
2. Имало ли е обществено допитване за ликвидацията на паметника чрез медиите и чрез други средства, тьй като паметникът е (бил е…) обществена собственост и е част от историята и културата на страната?
3. Кои са извьршителите – партии и физически лица ?
4. Кой е подклаждал тази неугасваща, сьс 70–годишна давност, омраза? За неонацисти ли става дума и кои са те?
Тьй като в операцията са вложени значителни средства и е дело на група хора, без страх от закона…, се налага изводьт, че те са част от по-голяма и мощна организация с влияние в структурите на властта…!

Деянието в сьщността си е вандалски акт срещу общанородна собственост с културно-историческо значение и срещу демокрацията.
Молбата ми кьм вас е да задвижите необходимите механизми за изясняването на това престьпление.
Така ще бьде показано и истинското лице на някои политически, уж демократични сили…!

Бьдете здрави !
Успех в нелеката ви и високоотговорна дейност !

гр. Асеновград С уважение :
04.08.2011 г. Панайот Александров

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>