Алън Дълес

Алън Дълес : „Ще свърши войната, всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от СССР! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които тези хора  да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици… наши съюзници и помощници в СССР и самата Русия.

Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ – руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание.

От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата – всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството – култ към безнравственоста.

В управлението на държавата ще създадем хаос и безпорядък. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за своеволието на чиновниците, рушветчийството, безпринципност и мотаене – всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат въздигнати до добродетел…честността, порядъчността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, архаични  отживелици от миналото…
Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх между хората,  нахалството, безсрамието, предателството, национализмът и враждебността между народите и най-вече враждебността и омразата към руския народ – всичко това ние ловко и незабелязано ще култивираме и всичко това ще разцъфне с кичести цветове.

Сега малцина, много малко хора ще се досещат или даже ще разбират какво става… Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгваме духовните корени на болшевизма, ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия и развращаване на младжета, лишаване на чувството за чест у нея. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити.ВСИЧКО ТОВА ЩЕ ОСЪЩЕСТВИМ ПОД ДЕВИЗА – “ ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДНСКИТЕ МУ СВОБОДИ! „

Ето това ще направим ние“.

През 1953 г Труман сменя Айзенхауер на поста президент на САЩ. Алън Дълес е назначен за директор на ЦРУ. За девет години Алън Дълес превърнал ЦРУ в главното оръжие на Америка в периода на „студената война”.

You may also like...

1 Response

 1. www.4ru.eu казва:

  „Не е антиамериканизъм, да се установи,
  че в сферата на световния тероризъм,
  ЦРУ също е терористична организация.“
  Гюнтер Грас

  Още по темата:
  http://www.konzertfilmer.de/alice/Alice-terrorism-bg.html

  Гласувай : Thumb up 0 Thumb down 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>