Заключителна декларация на срещата на организации и партии от Балканите по покана на ICOR Европа

София, България
В първата Балканска конференция на ICOR Европа взеха участие другарки и другари от седем партии и организации от България, бивша Югославия, Турция/Кюрдистан и Румъния. В солидарен разговор участващите другари информираха за ситуацията в различните страни на Балканите, за политиката на потисничество, ограбване и плячкосване от империализма. Желанието на другарите за по-тясно сътрудничество на силите на революцията беше свързано с критика към ревизионизма и предателството към социализма. Но стана ясна и необходимостта от справяне с влиянието на ревизионизма в работническото движение.
Другарите отчетоха засилване и активизиране на революционните и марксистко-ленински сили в борбата за освобождение на човечеството от капитализма. За това говори и интересът към кюрдската освободителната борба и солидарността с нея. Беше оповестен призива за създаване на интернационални бригади за Кобане/Рожава и на пакт за солидарност.
Първата Балканска конференция показа също, че трябва да се научим как да се сътрудничи в общата борба за освобождение. Участниците в конференцията бяха единни за провеждането на бъдещи срещи / конференции за обсъждане на конкретни теоретични и практически задачи.

Приета единодушно,
София, 21. Март 2015

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>