ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПОЛИТБЮРО НА ЦК НА БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ

Членовете на БКП изразяваме най-острото си възмущение от действията на изпълнителната власт, която се превръща и в законодателна. Показната демокрация и свобода е само за корумпираната мафия, която претендира да управлява, а всъщност упражнява най-брутална диктатура над обикновения български народ – безработни, пенсионери, болни и ги обрича на мизерно безправно съществуване.                  Човек без средства за съществуване не може да е свободен. Властващите разполагат с имотите на българските граждани без тяхното съгласие и ги предоставят за рисковани опити. Това най-малко е недемократично.
Заявяваме, че дадената от народа власт трябва да се упражнява в интерес на благополучието на народа и просперитета на държавата, а не корупционни интереси. Показателно е все повече утвърждаващото се социално неравенство – броят на обявените милионери за 2011 год. се е увеличил 60 пъти в сравнение с 2010 год. /1600 срещу 28/ при това по време на така наречената криза. И в същото време неизплащане на заплатите на работниците от бизнесмените, фалиране на фирми и увеличаване на безработицата.
Назряват условия за прекратяване на изпълнението на програмата Ран-Ът и в крайна сметка за смяна на антинародната, антисоциална капиталистическа обществено-икономическа система.
Българската комунистическа партия остро протестира срещу непрекъснатите обвинения, че е отговорна за сегашното мизерно състояние на държавата ни, вместо към истинските персонални виновници, сменили идеите си, следвайки корупционните си нагони!
България трябва да е силна икономически и свободна, независима държава с благоденстващ народ!
ЦК на БКП

You may also like...

3 Responses

 1. sproletarski казва:

  Декларацията не е написана последователно – от причината, изразена в нещо конкретно, към обобщението и едва тогава де се напише отношението към проблема като декларация!
  Тази забележка не е просто формализъм, а необходимост, когато се иска вниманието на читателя да бъде привлечено от начало докрай!
  Да бъдем последователни!!!

  Гласувай : Thumb up 2 Thumb down 0

 2. чпролетарски казва:

  Съществуват различни деклараци. В случая се декларира недоволството от общото състояние на нещата и се посочват целите, които трябва да бъдат постигнати. А как точно смятаме, че тези неща могат да бъдат постигнати сме изложили подробно в програмата на нашата партия. Който смята, че има други пътища- да ги демонстрира, в края на краищата народа за това ги е избрал.

  Гласувай : Thumb up 0 Thumb down 0

 3. sproletarski казва:

  Не става дума за други пътища, а за последователност и програмност в изложението! Не да търся някъде в програмата, която между другото, е отчайващо голяма, а да видя програма в изложението!
  Нека това изложение е не просто деклариране на вече известното, а указание за работа!
  И още нещо! Мисля, че критиката в коментарите от нета е от особено значение за БКП! Това неизбежно ще даде така необходимата връзка с масите!

  Гласувай : Thumb up 1 Thumb down 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>