КЪМ РАБОТНИЦИТЕ ОТ ВМЗ –СОПОТ

Уважаеми другари работници, от началото на контрареволюцията в България, Българската комунистическа партия предупреждаваше и продължава да предупреждава българския промишлен пролетариат, че той не е необходим на империалистите  и техните лакеи. Защото те се страхуват от революционните му традиции. Умишлено в нашата страна се развиват сектори, които са свързани с услугите, като по този начин се развива лакейския нагон. Спекулата, лихварството, клеветата, проституцията на всички нива, алкохолизма, наркоманията, зрелищата, корупцията, хроничната безработица, нацизмът, криещ се под най-различни имена и който разяжда единството на нашия народ, бандитизмът, явните грабежи на обществена собственост, унищожаването на селското стопанство, спъването под най-различни предлози на здравеопазването, образованието, съсипването на армията (разбирайте суверинитета) я превърнаха  в изпълнител на империалистически поръчки, нямащи нищо общо с националната сигурност – това са прехвалените Западни „демократични” ценности на съвременния фашизъм, наричан за благозвучие „глобализъм”. След ликвидирането на другите стратегически промишлени производства посягат и на немислимото на ВПК. Немислимо е за хора със здрав разум, но  нашите бандюги са готови да го разпродадат на парчета, т.е. да голиквидират. За някакви си жалки комисионни са готови да продадат и майка си, и баща си. Готови са, както и преди, при други случаи, да жертват вас и вашите семейства в стремежа си за някакви печалби.

Защо в България империалистите и техните лакеи безнаказано развързват пояса си, а в Гърция, която се оказа също така ограбена – не могат?

Защото в България работниците се отказаха от най-мощното си идеологическо и организационно оръжие, своята партия – Българската комунистическа партия. Защото в България работниците се отказаха от своя класов единен БПС (Български професионален съюз). И така останали без боен авангард и с опортюнистични (съглашателски) профсъюзи, които разглеждат съдбите на членовете си, не от техните потребности, а в контекста на буржоазните печалби – водят отчаяна безнадеждна, стихийна борба, която предизвиква само усмивките на техните врагове . Време е работниците да осъзнаят, че когато комунистите казват за империалистите и техните български блюдолизци, че са им врагове- не става въпрос за „клише”.  Това не е „комунистическа пропаганда”, а неопровержимо битие.

А защо в Гърция тези безобразия са невъзможни?

Защото пролетарските и полупролетарски маси и слоеве застанаха зад своята КПГ, която вярна на марксистко-ленинските си принципи организира, заедно с класовите профсъюзи ПАМЕ и студентите, борбата на гръцкия народ срещу набезите на империалистите от ЕС, САЩ , гръцката олигархия и плутокрацията.

Когато ние заявяваме този очевиден факт на народа, буржоазните пишман „анализатори” декларират: „…ама КПГ никога не е управлявала, а БКП се е провалила…”  Съветваме тези негодяи да се опитат да кажат това на гръцките другари, които прекрасно знаят как е живял нашият народ, дори и по времето на ревизионизма. И ако случайно им остане някой зъб в устата, може пак да фъфлят мизерната си сага за лошите комунисти.

И така, сега накъде?

Макар и късно, работниците заедно с икономическите си искания, могат да поискат отстраняване на буржоазното правителство, т.е. време е да поставят и политически искания. А по време на следващите избори могат частично да поправят грешката си.

Но основното в тяхната, в нашата борба не са просто изборите, а изграждането на  нова НРБ с работническо-селска власт. РАБОТНИЧЕСКИ КОНТРОЛ ЩЕ ИМА, КОГАТО ИМА РАБОТНИЧЕСКА ВЛАСТ!

 

Комунистическа правда

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>